Насловна Најновије Процјену радне способности убудуће ће обављати вјештак у фонду ПИО

Процјену радне способности убудуће ће обављати вјештак у фонду ПИО

437
0
Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске саопштио је да ће изворност, оригиналност и комплетност медицинске и радне документације за вјештачење, односно оцјену радне способности, од петка, 18. августа, вршити вјештак у том фонду.
 
– Фонд ПИО обавјештава осигуранике–подносиоце захтјева за инвалидску пензију да се захтјев за вјештачење, односно оцјену радне способности, убудуће не доставља љекарској комисији Завода за медицину рада и спорта Српске за провјеру формалне исправности и комплетности медицинске и радне документације као и постојање индикација за оцјену радне способности – наведено је у саопштењу.

Наиме, новом Уредбом о медицинском вјештачењу и пензијском и инвалидском осигурању, формалну исправност и комплетност медицинске и радне документације, као и постојање индикација за оцјену радне способности, убудуће ће утврђивати вјештак органа вјештачења у првом степену Фонда ПИО Републике Српске у року од осам дана од пријема захтјева, наведено је у саопштењу.

– Захтјев за инвалидску пензију, након обраде код доктора породичне медицине, надлежне здравствене установе, према надлежној пословници Фонда ПИО, непосредно подноси осигураник, односно послодавац, ако је ријеч о захтјеву за оцјењивање радне способности за запосленог радника – закључено је у саопштењу.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстСутра претежно сунчано и топло, послије подне могућа киша
Сљедећи текстМилановић не вјерује у правду високих педставника