Насловна Најновије Милановић не вјерује у правду високих педставника

Милановић не вјерује у правду високих педставника

248
0

Предсједник Хрватске Зоран Милановић, изјавио је поводом подизања оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика, да „не вјерује у правду високих представника“.

„Докле год високи представници ко год им дао мандат, док год буду имали инстинкта и интереса мијењати законе земље указима, како би се подигла оптужница за ново измишљено дјело, а немају времена и интереса промијенити изборни закон, што могу једним потписом пера и омогућити Хрватима да бирају представнике, докле год је та оловка тешка ко перо, а она друга лака ко перка, ја у такву правду не вјерујем“, рекао је Милановић новинарима у Широком Бријегу.

Он је истакао да има искрену жељу и да даје максимални допринос, те да вјерује да то ради и Влада Хрватске, да БиХ буде уређена земља, у којој ће Хрвати живјети као конститутивни народ.

Тужилаштво БиХ подигло је у петак, 11. августа, оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

ИЗВОРСрна, фото Зенит.ба
Претходни текстПроцјену радне способности убудуће ће обављати вјештак у фонду ПИО
Сљедећи текст“Госпојинске свечаности” од 23. до 29. августа