Насловна Најновије Џесика Ланг добитница награде фестивала у Минхену за допринос филму

Џесика Ланг добитница награде фестивала у Минхену за допринос филму

57
0

Награда Међународног филмског фестивала у Минхену „CineMerit“ за допринос филму биће уручена америчкој глумици Џесики Ланг, саопштили су данас организатори.

Како је најављено, на фестивалу који ће бити одржан у Минхену од 28. јуна до 7. јула Ланг ће представити посјетиоцима „избор филмова који су посебно драги њеном срцу“.

– Увид у њен очаравајући опус обећава фасцинантан сусрет са овогодишњом добитницом „CineMerit“ награде – каже се у саопштењу.

Ланг ће, поводом фестивала, од 1. јула до 8. септембра у Њемачком позоришном музеју у Минхену први пут јавно представити избор умјетничких фотографија, насталих током пандемије у опустјелом Њујорку из своје књиге „Дериве“.

Директор фестивала Кристоф Гринер и умјетничка кодиректорка Јулија Вајгл кажу да је „CineMerit“ награда њихов начин да награде „одличне умјетнике који су дошли у Минхен са пројектом који има значење и са важним циљем“.

Истичу да се Ланг већ деценијама непрекидно обнавља као глумица, а да је њена изложба фотографија „прилика да се открије још једно лице њених умјетничких достигнућа“.

Џесика Ланг је позната по незаборавним улогама у филмовима као што су „Tootsie“, „Frances“ i „Blue Sky“, а током каријере освојила је два Оскара, награду Тони, три Емија и пет Златних глобуса.

ИЗВОРТАНЈУГ
Претходни текстРаспоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Сљедећи текстСаобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко