Насловна Вијести Проширио се пожар изнад насеља Зеленика у Херцег Новом (ВИДЕО)

Проширио се пожар изнад насеља Зеленика у Херцег Новом (ВИДЕО)

79
0
epa06095239 Firefighters rest on their truck while a forest fire burns on the Lustica Peninsula near Tivat, Montenegro 18 July 2017. Montenegrin firemen are trying to get the upper hand on wildfires that have damaged and destroyed some homes in villages around the city of Tivat, along the Adriatic Coast. EPA/BORIS PEJOVIC

Пожар који је у недјељу око 16 сати избио у мјесту Кабао, изнад насеља Зеленика у Херцег Новом током ноћи се проширио и захвата подручје, источно, према насељу Буновићи и Бјелским Крушевицама, рекао је данас командир Службе заштите и спашавања Херцег Нови Златко Ћировић.

Ситауција на терену, каже, није баш повољна. Ватрогасци и данас очекују помоћ из ваздуха.

– Ми смо јутрос рано послали захтјев Директорату за заштриту и спашавање да нам и током данашњег дана одобри летјелицу како би у сарадњи са њима покушали да зауставмо пожар како се он не би проширио према насељима Буновићи и Бјелске Крушевице – казао је Ћировић у Јутарњег програму ТВЦГ.

Ћировић додаје да је приоритет да се пожар не прошири на Општину Котор.

– Показало се и у овом случају, ми смо у дефициту са ваздухопловима, пожар није само на територији Општине Херцег Нови већ и на територији Никшића и Тузи тако да са овим капацитетима ми не можемо изаћи на крај са тим изазовима. Држава би морала максимално да стане иза Директората за заштиту и спашавање и иза служби и да повећа капацитете ваздухоплова у знатној мјери – поручио је Ћировић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик у Израелу са патријархом Теофилом Трећим (ФОТО)
Сљедећи текстРевитализација зидина Старог града у Требињу