Насловна Магазин Култура Рогатица: Изложба књига и фотографија Војислава Лубарде

Рогатица: Изложба књига и фотографија Војислава Лубарде

60
0

Другог дана манифестације „Дани Војислава Лубарде“ у Рогатици, организована је изложба књига и фотографија овог познатог српског књижевника, те Завичајне збирке Народне библиотеке.

О животу и стваралачком раду Лубарде, српског књижевника рођеног 17. јуна 1930. године у Рогатици, говорио је пјесник Милун Мишо Лубарда.

Новинар Сретен Митровић из Рогатице, представио је своје текстове о познатом књижевнику и другим дешавањима на подручју ове општине о којима информише јавност већ више од 42 године.

Окупљеним „љубитељима писане ријечи“, своје стихове читали су и завичајни пјесници Милун Мишо Лубарда и Слободан Ристовић, док се Милад Обреновић представио својим афоризмима.

Одломке из романа „Анатема“ Војислава Лубарде читали су ученици Средњошколског центра „27. јануар“ Ана Дувњак, Милица Нешковић и Ђорђе Kоњокрад.

Директор Народне библиотке „Војислав Лубарда“ Нада Радуловић, рекла је Срни, да  општина Рогатица чува од заборава и на све начине његује сјећање на Лубарду.

Она је подсјетила да Народна библиотека у Рогатици, од маја 2018. године носи име Војислава Лубарде и организује манифестацију у његову част.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстЕмитовани снимци заробљених Американаца
Сљедећи текстЗагреб ове године без дефилеа “Бесмртног партизанског одреда“