Насловна Најновије Рогатица: Остварен суфицит у буџету од 78.490 КМ

Рогатица: Остварен суфицит у буџету од 78.490 КМ

45
0

Скупштина општине Рогатица, усвојила је данас извјештај о извршењу овогодишњег општинског буџета, према којем је остварен суфицит од 78.490 КМ, који ће бити искориштен за улагања у овој години.

Према извјештају остварена буџетска средства су 9.252.390 КМ, што је 96,38 одсто у односу на план, а 10,73 одсто више у односу на исти период 2022. године.

Начелник Одјељења за финансије општине Рогатица Тијана Бркић, рекла је да су буџетски издаци 9.173.900 КМ, што је 95,56 одсто у односу на план, а за 6,70 одсто више у односу на претходну годину.

Одборници су усвојили и програм кориштења пољопривредног земљишта у својини Републике Српске у овој локалној заједници за ову годину, према којем површина земљишта додијељеног у закуп и концесије износи 582.100 хектара, од чега је на кориштење путем закупа додијељено 352.960 хектара, а путем концесије 229.148 хектара.

Према овом програму, површина недодијељеног пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју општине Рогатица је 1.132 хектара, од чега идентификовано пољопривредно земљиште има површину од 80,92 хектара и планирано је да буде дато у закуп путем прибављања писаних понуда, а остатак да не буде кориштен у пољопривредне сврхе.

Одборници су усвојили и одлуку о расписивању јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју општине Рогатица путем прибављања писаних понуда, према којој ће у седам катастарских општина у закуп бити дато 80,92 хектара, за обављање ратарске, сточарске и повртарске производње на осмогодишњи период.

Годишња цијена закупнине по једном хектару креће се од 30 КМ до 90 КМ по хектару у зависности од класе земљишта.

На сједници је усвојен и годишњи извјештај о реализацији Стратегије развоја општине Рогатица од 2018. до 2027. године, у којем је, између осталог, наведено да је у прошлој години у овом развојном документу планирано спровођење пројеката и мјера укупне вриједности 4.012.500 КМ, те да су у том периоду планирани пројекти и мјере реализовани у потпуности или дјелимично.

Одборници су усвојили одлуку о начину и условима продаје градског грађевинског земљишта у својини општине Рогатица у сврху спровођења Регулационог плана „Ново Насеље“ и одлуку о именовању комисије за спровођење овог јавног поступка.

ИЗВОРсрна, фото општина Рогатица
Претходни текстУ Источној Илиџи почео Фудбалски камп “Црвене звезде“
Сљедећи текстДодик: Континуирано радити на унапређивању радничких права