Насловна Магазин Спорт Сара Лучић сутра путује на првенство Медитерана

Сара Лучић сутра путује на првенство Медитерана

167
0

Репрезентативка и шампионка Републике Српске и БиХ у скоку у вис Сара Лучић, члан Атлетског клуба „Гласинац“ са Сокоца, сутра путује на првенство Медитерана у атлетици до 23 године, које ће бити одржано у Италији.

„Очекујемо од Лучићеве да уђе у финале и оствари солидан резултат, јер је конкуренција на првенству Медитерана веома јака“, рекао је Срни тренер „Гласинца“ Неђо Ђуровић.

Он је напоменуо да је Лучићева испунила норму прескочивши 181 центиметар на првенству Војводине, те да је веома поносан што једина из Републике Српске и БиХ наступа међу најбољим атлетичарима Медитерана.

Ђуровић је подсјетио да је Лучићева прошла кроз све селекције клуба, често наступала у више дисциплина и најбоље успјехе биљежила у скоку у вис, те да је вишеструка првакиња Републике Српске и БиХ.

Лучићева је и као јуниорка учествовала на два европска првенства. На Првенству Балкана за сениоре и сениорке одржаном прошле годне у Смедереву, заузела је 11. мјесто, а на овогодишњем Првенству Републике Српске за сениоре и сениорке освојила је три златне медаље – у скоку у вис, у скоку у даљ и у трци на 100 метара са препонама.

Првенство Медитерана за атлетичаре до 23 године одржаће се ове године од 9. до 12. септембра у граду Пескара у Италији, на коме учествује више од 25 земаља из Европе, Азије и Африке.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра презентација програма подршке Мађарске пољопривреднцима
Сљедећи текст,,Ике Брод“ одбранио титулу Шоботовог меморијала