Насловна Магазин Спорт ,,Ике Брод“ одбранио титулу Шоботовог меморијала

,,Ике Брод“ одбранио титулу Шоботовог меморијала

152
0

Екипа „Ике Брод“ освојила је 26. Меморијални турнир у малом фудбалу „Ратко Раде Шобот“ у Фочи, савладавши у финалу екипу „Удружење грађана Миљевина“ са 3:2.

Екипа у којој, осим момака из Брода на Дрини и Фоче, играју и студенти Медицинског факултета, другу годину заредом освојила је Шоботов меморијал, па јој је припала награда од 2.500 КМ.

За најбољег играча турнира, на којем је наступило 10 екипа, проглашен је Стефан Бокоњић из побједничког састава, студент из Требиња, који је голом у финалу поставио коначних 3:2 за „Ике Брод“.

Капитен побједничког састава Марко Вуковић оцијенио је да је квалитет турнира био одличан и да су заслужено, у конкуренцији играча из Фоче, околних општина и Црне Горе, одбранили титулу.

Он је похвалио и услове за игру на терену за мали фудбал Градског стадиона, на којем је уочи турнира замијењена вјештачка трава.

Другопласирани састав „Удружење грађана Миљевина“, за који су поред играча из Миљевине и Фоче, наступали и искусни мајстори малог фудбала из Црне Горе, добио је награду од 1.000 КМ.

„Нова подлога је екстра квалитета, терен је прекрасан, квалитет турнира, такође, добар. Нисмо имали среће у финалу, боља екипа је побиједила“, рекао је Дејан Симовић из другопласиране екипе.

Треће мјесто освојила је „Алга Никшић“ побједом против „Адрије Вишеград“, па јој је припала награда од 500 КМ.

Најбољи голман турнира је Слободан Милановић из екипе „Ике Брод“, а најбољи стријелац Дарко Ћаласан из екипе „Миљевина“.

Под покровитељством општине Фоча, турнир су организовали Спортски савез општине и Фудбалски клуб „Сутјеска“.

Предсједник Спортског савеза Душко Рашевић каже да је ове године учествовало нешто мање екипе, јер је турнир, због постављања нове вјештачке подлоге, организован нешто касније, када су већ почела лигашка такмичења.

„Ипак, можемо бити задовољни, а осим главног турнира, у такмичењима млађих селекција учествовало је више од 30 екипа. Као спортски радник сам срећан што смо успјели у неких десетак дана да окупимо више од 200 дјечака, да их `натјерамо` да размишљају о спорту, да не могу да спавају од узбуђења чекајући сваку нову утакмицу и да их склонимо од свих негативних појава. То је највећи успјех турнира“, истакао је Рашевић.

Он је напоменуо да је стара подлога на терену била дотрајала, те да је општина успјела да кроз пројекат са Владом Војводине омогући идеалне услове за игру у чему ће уживати, не само чланови „Сутјеске“, већ и сви љубитељи спорта и рекреативци у Фочи.

Турнир, којим се чува успомена на легендарног спортског радника Рада Шобота, затворила је замјеник начелника општине Фоча Весна Рашевић, која је честитала побједницима и свим учесницима на доброј игри, као и организаторима, који су се још једном потрудили да све протекне у најбољем реду.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСара Лучић сутра путује на првенство Медитерана
Сљедећи текстДанас Међународни дан писмености