Насловна Најновије Свечано отварање љетне туристичке сезоне у Источном Сарајеву 30. јуна

Свечано отварање љетне туристичке сезоне у Источном Сарајеву 30. јуна

170
0

Туристичка организација Града Источно Сарајево ослушкује жеље грађана, туриста, хотелијера и у складу са тим планира активности. 

Дјечији сајам први пут је одржан у Источном Сарајеву 13. и 14. маја, а покровитељ је била Туристичка организација Града. На сајму се представило 50 излагача, а током два дана Сајам је посјетило око 7 хиљада грађана. Из Туристичке организације поручују да је овај догађај на прави начин представио важност породице, забавио дјечицу и надају се да ће ова манифестација постати традиционална.

Директор Туристичке организације Града Источно Сарајево, Игор Иконић, гостујући у емисији ,,Пулс града“ Радио-телевизије Источно Сарајево рекао је да је циљ Туристичке организације да помогне у реализацији различитих пројеката и манифестација у свих шест градских општина. 

Примјер добре сарадње са општинама је концерт Рибље чорбе који ће бити одржан у петак, 19. маја на Тргу др Миодрага Лазића у оквиру Ђурђевданских свечаности поводом крсне славе и Дана општине Источна Илиџа. Концерт је, како каже Иконић, поклон суграђанима, а сарадња са овом општином биће настављена.

Свечано отварање љетне туристичке сезоне у Источном Сарајеву биће 30. јуна на Палама уз концерт Пеђе Јовановића на Студентском тргу, а након тога, 1. и 2. јула биће организован Дјечији дан на Палама и у Источном Новом Сарајеву.

Игор Иконић истиче да су у току преговори Туристичке организације Града са Општином Трново, с обзиром да се ближи Петровдан, крсна слава и Дан ове општине, а све с циљем организовања богатијег културног, спортског и забавног програма.

,,Жеља нам је да у свакој општини Града Источно Сарајево покренемо неку манифестацију или модификујемо већ постојећу, по којој ће та општина бити препознатљива, а иза које ће стајати ТО Града Источно Сарајево“, наводи директор Иконић.

Тренутно Туристичка организација Града Источно Сарајево ради на уређењу, маркирању и мапирању пјешачких стаза на подручју града, са посебним акцентом на 16 километара стазе на Јахорини. 

ИЗВОРртвис
Претходни текстПојачан ниво заштите у обданишту ,,Невен“
Сљедећи текстУкинута ванредна ситуација у Српској, грађани да се пријаве на здравствено осигурање