Насловна Најновије Сијарто: Додик се неће наћи ни на каквој листи санкција док је...

Сијарто: Додик се неће наћи ни на каквој листи санкција док је ова власт у Мађарској

56
0

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто, изјавио је данас у Требињу, да се предсједник Републике Српске Милорад Додик, неће наћи ни на каквој листи санкција док је ова власт у Мађарској.

Сијарто је рекао да они који мисле да на Балкану било шта може да се ријеши санкцијама, појма немају о Балкану.

„Они који желе да се уведу санкције у региону западног Балкана, они се праве као важни на тај начин да покрију колико им је непознаница овај регион. Ти људи су непособни да поштују вољу народа који живе на Балкану“, рекао је Сијарто у оквиру сесије „Енергетска стабилност и енергетска независност у региону“ на Самиту енергетике.

Он је навео да лидери на Балкану, као што је Додик, нису на лотоу добили награду да буду предсједници, него су побиједили на изборима.

„Већина гласача је одлучила да Додик буде предсједник. Мислим да је обавеза свакога да прихвати и поштује ту одлуку и избор. Можете да га волите или да га не волите. Можете и нас да волите и не волите, али били су избори који су донијели резултет“, рекао је Сијарто.

Према његовим ријечима, они који желе да се против Додика уведу санкције и да се он нађе на листи санкционисаних особа, они не желе да испоштују вољу грађана Српске.

„Дакле, што се санкција тиче, док смо ми на власти у Мађарској, Додик се сигурно неће наћи ни на каквој листи санкција“, рекао је Сијарто.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКајганић: У тужилаштву тренутно 280 предмета ратних злочина
Сљедећи текстПланиран упис 10.109 ученика у 456 одјељења