Насловна Најновије Соколац: Промовисана „Mала збирка великих промисли“

Соколац: Промовисана „Mала збирка великих промисли“

118
0

На Сокоцу је промовисана „Мала збирка великих промисли“ аутора Миливоја Јанковића, која садржи 18.000 реченица и записаних мисли, сврстаних у 650 појмова на 620 страница, а прикупљаних тридесетак година.

Јанковић је синоћ рекао новинарима да је на идеју да прикупља и записује дошао у ратним данима када је записао прву причу „Путешествије једне плоске/пљоске/“, а потом је услиједило остало.

Поред изрека древних мудраца, изрека мислилаца савременог доба, филозофских исјечака из појединих народних епских пјесама, аутор каже да су се у књизи нашли и његови афоризми објављивани у више новина.

Јанковић је нагласио да су штампање збирке помогли градоначелник Источног Сарајева, начелник општине Соколац, предузеће „Романијапутеви“, соколачки хотел „Златни Бор“ и компанија „Оногошт“.

Директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац изразила је задовољство што је ова установа омогућила Јанковићу право издаваштва и што су на полеђини књиге застава и грб Републике Српске, одраз патритизма, љубави и поштовања према отаџбини коју аутор носи и себи.

Модератор синоћње промоције Наташа Јанковић рекла је да је збирка мала у односу шта се све може прикупити у свјетском мору мисли, али да је ипак јединствена јер је аутор почео да прикупља разне мисли, цитате и мудросте „кад разум стаде, а колоне кренуше“.

– Свака мисао је велика када се упортијеби у право вријеме и на правом мјесту – каже Јанковићева.

Промоцију књуге „Мала збирка великих промисли“ организовла је Народна библиотека Соколац.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУсвојен Програм прославе Дана Републике Српске (ФОТО)
Сљедећи текстПутин и Ердоган о гасном чворишту у Турској