Насловна Најновије Стевандић: Грађани Српске славе Дан побједе у слободној и демократској земљи

Стевандић: Грађани Српске славе Дан побједе у слободној и демократској земљи

48
0
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да, за разлику од Српске, у Сарајеву немају ту прилику да се придруже Дану побједе јер тамо имају објекте и улице назване по ефендији Ђози и Мустафи Бусулаџићу, који су били типични нацисти и подржаваоци те идеологије.
 

– Част ми је да честитам свим грађанима Српске, који живе у слободној и демократској земљи, и могу да славе Дан поједе над фашизмом. Овдје сам видио и неколико наших суграђана Бошњака и Хрвата, међу којима и /олимпијског шампиона у боксу/ Анту Јосиповића – изјавио је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Стевандић је нагласио да грађани Сарајева који ходају улицама са именима нацистичких идеолога сигурно не могу да славе Дан побједе над фашизмом и нацизмом.

– Желим и њима да честитам овај дан и замолим их да се изборе за слободу и буду слободни људи – као ми у Републици Српској – навео је Стевандић.

Говорећи о резолуцији о Сребреници, Стевандић је нагласио да је она већ „демонтирана“, те да је због тога одгођено изјашњавање о њој у Генералној скупштини УН.

– Савјет безбједност УН има обавезујуће одлуке и резолуције, а Генерална скупштина необавезујуће. У Савјету безбједности кажу да Српска није починила геноцид, да Србни нису геноцидан народ, да Кристијан Шмит није високи представник и да је Косово Србија. Онај који то не поштује крши међународно право – рекао је Стевандић.

Стевандић је нагласио да они који то поштују – не желе да као многи кокетирају са фашизмом, већ се против њега снажно боре.

– Данас лишени лажних нада о равноправности и поштовању наших жртава, додатно смо ојачани, како год прошла резолуција о Сребреници – било да се изгласа на силу или пропадне. Морамо да будемо још више уједињени и да само тако побјеђујемо – нагласио је Стевандић.

Претходни текстШиром Српске обиљежен Дан побједе над фашизмом (ФОТО)
Сљедећи текстСпајић: Влада Црне Горе ће подржати резолуцију о Сребреници