Насловна Најновије Струја у Српској остаје најповољнија у региону

Струја у Српској остаје најповољнија у региону

77
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је вечерас да је неодрживо да цијена електричне енергије у Српској остане на садашњем нивоу, али да ће и у наредној години бити најповољнија у БиХ и окружењу.

Вишковић је нагласио да ће цијене електричне енергије за домаћинства и привреду Српске бити повољније него у Федерацији БиХ али да је потребно направити одређене корекције.

„Имамо једногодишње и двогодишње уговоре са нашим привредницима који истичу крајем ове године. Према томе се долази у позицију да се праве нови уговори и сигурно да ће ту доћи до одређених корекција. Чак имамо и сагласност привредника да мора доћи до корекције цијена електричне енергије, да је неодрживо да остане на постојећем нивоу“, рекао је Вишковић за АТВ.

Он је додао да ће опредјељење Владе Српске бити да домаћинства, која троше одређену количину електричне енергије за своје основне потребе, немају поскупљење електричне енергије или да то поскупљење буде занемариво.

„Очекивања повећања цијена електричне енергије у домаћинствима може бити искључиво тамо гдје се примијети енормно повећање ове године у односу на претходне године“, нагласио је Вишковић.

За функционисању новог Интегрисаног здравственог информационог система, који обухвата електронске здравствене књижице у Српској, Вишковић је рекао да је потребно одређено вријеме за његову потпуну имплементацију.

„Могу да прихватим да постоје одређени технички проблеми. То води Фонд здравственог осигурања. Обавијестили су ме да су њихови тимови већ отишли до Дома здравља Бањалука да виде о чему се ради“, рекао је Вишковић и додао да је сврха тог информационог система да олакша финкционисање здравственог система.

ИЗВОРСрна
Претходни текстЕмисија „Оком камере“ 09.11.(ВИДЕО)
Сљедећи текстПрекид електроснабдијевања