Насловна Најновије Сутра другостепена пресуда због смрти Џенана Мемића

Сутра другостепена пресуда због смрти Џенана Мемића

229
0

Вијеће Апелационог одјељења Суда БиХ изрећи ће сутра другостепену пресуду Зијаду Мутапу и другима који су оптужени да су учествовали у прикривању доказа о начину на који је Џенан Мемић 8. фебруара 2016. године задобио тешке повреде од којих је касније преминуо.

Осим Мутапу, другостепена пресуда сутра ће бити изречена и Алиси Рамић, Јосипу Барићу, Хасану Дуповцу и Муамеру Ожеговићу.

Првостепеном пресудом, која је пред Судом БиХ изречена 24. новембра прошле године, сви оптужени су ослобођени кривице, након чега је Тужилаштво БиХ уложило жалбу.

Изрицање пресуде заказано је за 11.00 часова, саопштено је из Суда БиХ.

Зијад Мутап оптужен је за формирање организоване криминалне групе, којој су приступили остали оптужени, ради прикривања доказа о начину на који је Џенан Мемић задобио тешке тјелесне повреде опасне по живот, усљед којих је и преминуо, те да су прикривањем доказа и починилаца, фингирањем доказа, прикривањем чињеница које су им познате, предузимали радње с циљем прикривања стварног начина на који је Џенан Мемић задобио тешке тјелесне повреде опасне по живот.

Џенан Мемић је 8. фебруара 2016. године у илиџанској Великој алеји, задобио повреде опасне по живот, од којих је преминуо седам дана касније у болници. Породица већ седам година тврди да је Џенан убијен и наводи бројне нелогичности у ранијим судским поступцима и увиђајним радњама.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстУхапшена два полицајца Дирекције за координацију полицијских тијела
Сљедећи текстЦвијановић: Ако је ово заиста одговор из УН-а, онда је у питању општа преварантска игра