Насловна Вијести Источно Сарајево Данас контрола поштовања прописаног радног времена у Источном Сарајеву

Данас контрола поштовања прописаног радног времена у Источном Сарајеву

205
0

Инспектори Одјељења за инспекцијске послове Градске управе Источно Сарајево вршиће данас контролу поштовања прописаног радног времена током републичког празника у предузећима, установама, малопродајним објектима и занатско-предузетничким радњама, које је одређено актима локалних самоуправа.

Дан потписивања Дејтонског мировног споразума, 21. новембар, нерадни је дан на подручју града Источно Сарајево, осим за дежурне здравствене установе, дежурне службе које задовољавају потребе грађана за комуналним услугама, апотеке, занатско-предузетничке радње које обављају дјелатност производње хљеба и пецива, погребну дјелатност, угоститељске објекте и бензинске пумпе.

Из Градске управе је саопштено да је данас нерадни дан за малопродајне објекте који се баве прометом мјешовите робе, претежно, прехрамбеним производима, као и осталим малопродајним објектима и занатско-предузетничкиом радњама.

Малопродајни објекти који су регистровани као драгстори могу да раде искључиво путем шалтерске продаје, осим ако није другачије регулисано општинским актом.

Из градске инспекције наводе да ће власници малопродајних објеката, занатско-предузетничких радњи и други субјекти који не буду поштовали прописано радно вријеме у дане републичког празника бити санкционисани.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстЗваничници честитали крсну славу МУП-а: Српска поносна на своју полицију
Сљедећи текстУ Бриселу састанак Бореља са Вучићем и Куртијем