Насловна Вијести Сутра озваничење завршетка изградње моста преко Саве код Градишке

Сутра озваничење завршетка изградње моста преко Саве код Градишке

272
0

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић присуствоваће сутра свечаном озваничењу завршетка изградње моста преко ријеке Саве код Градишке.

Церемонија свечаног озваничења завршетка радова заказана је за 19.00 часова, а изјаве за медије Митровића и вршиоца дужности директора предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ Слободана Станаревића планиране су у 13.00 часова у Бањалуци, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара.

У саопштењу је најављено присуство великог броја званица из политичког, културног и јавног живота Републике Српске, БиХ, Хрватске и ЕУ овом догађају.

Изградња моста почела је у септембру 2019. године, а завршена је крајем маја ове године.

Процијењена вриједност градње моста на ријеци Сави износи 19,54 милиона евра, а за овај пројекат одобрен је и грант Европске комисије путем Инвестиционог оквира за западни Балкан у износу од 6,8 милиона евра.

Митровић је раније изјавио Срни да је овај пројекат од изузетног економског значаја за Републику Српску и БиХ, као и да ће мост бити у функцији за годину и по, односно оног тренутка када се заврше приступне саобраћајнице у Хрватској.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрпски средњовјековни споменици драгуљи Унескове баштине (ВИДЕО)
Сљедећи текстДр Дејан Кафка обављаће редовне прегледе пацијената 11. августа