Насловна Вијести Сутра отварање Свјетског првенства у рафтингу

Сутра отварање Свјетског првенства у рафтингу

25
0

Бањалука је спремна за највећи спортски догађај ове године, Свјетско првенство у рафтингу, које ће бити одржано на ријеци Врбас и у Фочи на ријеци Тара до 1. јуна, истакнуто је данас на конференцији за новинаре поводом почетка Свјетског првенства.

Церемонија отварања Свјетског првенства у рафтингу најављена је за сутра, а на овом првенству учествоваће укупно 62 тима из 22 земље свијета.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, позвао је суграђане, али и све оне који посјете Бањалуку, да дођу на локацију код тврђаве Kастел и буду, како је навео, дио досад невиђене церемоније отварања.

Станивуковић је поручио да управо улице Бањалуке и сви прилази уз ријеку Врбас треба да буду мјеста на којима ће сви да уживају у овом спортском спектаклу наредних дана.

Помоћник министра за породицу, омладину и спорт Републике Српске Марио Ђуран, рекао је како ће ових дана Република Српска бити центар свијета за све рафтере и да нема сумње да ће и Бањалука и Фоча оправдати улогу домаћина.

Предсједник Међународне рафтинг федерације Џо Вили Џонс захвалио је свима који су представницима те федерације омогућили да поново дођу у Бањалуку.

„Ово је трећи пут да долазим у ваш прелијепи град. Ово је 19. Свјетско првенство које ми организујемо, а друго које се одржава у Бањалуци. Узбуђени смо, како ми из Међународне рафтинг федерације, тако и сви такмичари што су дошли у ваш град“, рекао је Џонс.

Предсједник Рафтинг клуба „Kањон“ Александар Пастир, поручио је да рафтинг постаје велики спорт и да је много разлога због којих је Бањалука добила други пут организацију Свјетског првенства.

„Надамо се да ћемо једног дана свједочити да овај спорт постаје и дио Олимпијских игара, те се надам да ћемо ми бити заслужни за то, јер све ово што радимо показује на којем нивоу је рафтинг као спорт“, рекао је Пастир.

Он је захвалио свима који су од почетка пружали несебичну подршку приликом организације овог такмичења.

Пастир је подсјетио да се прије 20 година мало знало о рафтингу као спорту.

„Ми смо били истрајни и доводимо други пут Свјетско првенство у Бањалуку. Добили смо организацију из много разлога, првенствено због техничких могућности, магистралног пута, свега оног што Бањалука испуњава. Имамо овакву ријеку на оваквој дестинацији, освијетљену ноћну стазу за слалом, а ту је и ријека Тара која је једна од најљепших у Еворпи“, поручио је Пастир.

Он је додао како ће сви, заједничким снагама, показати да је Бањалука заједно са Фочом најбољи домаћин на свијету.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстОпрез – невријеме послије 15,00 часова
Сљедећи текстПредстављена прва школа изврсности у Српској