Насловна Најновије Тривићева добила подршку странке за мјесто министра просвјете

Тривићева добила подршку странке за мјесто министра просвјете

49
0

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, који је и предсједник Уједињене Српске, рекао је да је Наталија Тривић добила подршку Предсједништва Уједињене Српске за рад на позицији министра просвјете и културе Републике Српске.

Он каже да је службено обавијештен да је предсједник Републике Српске Милорад Додик повјерио мандат за састав нове Владе Републике Српске Радовану Вишковићу, досадашњем премијеру Српске.

Истакао је да је парламент Српске и даље најекспедитивнији у БиХ и да се држи рокова, али да му тај посао јако отежава Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ.

Након сједнице скупштинског Колегијума у Бањалуци, Стевандић је рекао новинарима да ЦИК својим нерадом проблематизује термине које је сам одредио.

Стевандић је навео да сваки посланик или посланички клуб може да предложи кандидата за потпредсједника парламента Републике Српске, те да ће сваки тај приједлог који буде имао већину бити верификован избором потпредсједника Народне скупштине Републике Српске.

Он је рекао да до данас у парламент Српске није стигао ниједан приједлог за потпредсједнике Народне скупштине Републике Српске из СДС-а, Покрета за државу, нити из коалиционих партија које у посланичким клупама имају Бошњаке и Хрвате, као ни четврти приједлог кандидата из реда српског народа.

ИЗВОРСрна
Претходни текстХан Пијесак, Приказан филм „Теслин народ“
Сљедећи текстСтанивуковић: Имам амбицију да будем предсједник ПДП-а