Насловна Вијести Убици дјетета доживотна казна затвора

Убици дјетета доживотна казна затвора

2148
0
 Виши суд у Зајечару изрекао је доживотну казну затвора М. Н. из села Доњи Дејан код Власотинца, јер је 21. фебруара у Зајечару на смрт претукао двогодишњу ћерку своје ванбрачне супруге. Одбрана најавила жалбу.

За смрт двогодишње П. В. Виши суд у Зајечару одредио је доживотну казну затвора, а бранилац осуђеног М. Н. најавио је жалбу Апелационом суду у Нишу.

Ово је девета првостепена казна доживотног затвора у Србији.

У својим завршним ријечима поступајући тужилац је суду предложио да М. Н. за кривично дјело тешко убиство осуди на максималну казну, односно на казну доживотног затвора.

Са друге стране, бранилац Милинко Јовановић предложио је суду да његовог брањеника осуди на казну затвора од 20 година уместо на доживотни затвор.

У обдукцијском налазу који је након смрти дјевојчице достављен Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, смрт дјевојчице је наступила непосредно услед престанка дисања и срчаног рада, узрокованог „обимним јакостепеним повредама главе и последичним развојем јакостепеног отока мозга“.

Код дјетета су утврђене и друге повреде које све збирно представљају тешку тјелесну повреду опасну по живот.

Вјештачење судског вештака из области неуоропсихијатрије указује да је М. Н. у вријеме убиства био у стању средњег пијанства, односно био је под дејством алкохола са количином алкохола у крви од 1,63 промила.

Он је оптужен да је 21. фебруара у изнајмљеном стану у Зајечару, више пута по глави и тијелу ударио двогодишњу ћерку своје ванбрачне супруге и тешко је повредио. 

Дијете је превезено у Здравствени центар у Зајечару, гдје је преминуло.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстСрпска одбацује сваку врсту дјеловања Шмита
Сљедећи текстКосмет: Притворени Србин у лошем здравственом стању