Насловна Вијести Космет: Притворени Србин у лошем здравственом стању

Космет: Притворени Србин у лошем здравственом стању

211
0
Зоран Костић, који је у притвору од 20. септембра на Косову у Метохији због наводних ратних злочина, налази се у изузетно лошем здравственом стању, изјавио је његов адвокат Предраг Миљковић, кога је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију унајмила да заступа Костића.

 

Миљковић је рекао да је дао судији комплетну медицинску документацију из које се види да је Костић већ 30 година кардиолошки пацијент, да болује од хипертензије и да има уграђен стент, наводећи да Костићево срце ради свега 30 одсто.

„Костић је у ноћи између 2. и 3. новембра у затвору имао неку врсту анксиозног или срчаног напада, нисам стручњак да би то оценио. Након тога му је урађен ЕКГ у затвору, али проблем је што њему никада резултати нису речени, о томе шта су радили и нико га не упућује на даље проширене тестове или лечења“, рекао је Миљковић за „Косово онлајн“.

Он је навео да се друга ситуација десила у уторак, 5. децембра, када је било саслушање у тужилаштву, те је прије саслушања поново доживио нешто попут срчаног напада.

„Видео сам то својим очима. Напрасно је почело да га гуши, да га стеже, пече у грудима. Дошла је хитна помоћ и одвели су га у клинички центар. Из клиничког центра након пар сати, како он каже, наложили су му да он мора да иде на тест коронографије, међутим колико знам вратили су га у притвор у Подујево“, навео је Миљковић.

Он је навео да су о свему обавестили судију, тужиоца, Министарство здравља и департмент који се тиче затворских установа, Министарство правде, Корективну службу, Црвени крст, али да, међутим, нису нашили на разумијевање.

„Плашим се да уколико му се не дозволи лечење у болници и тај неки преглед, проширени преглед или медицински третман, да ћемо се суочити са најгором последицом“, упозорио је Миљковић.

Он је навео да су од судије затражили да се Костић упути у неку приватну болницу јер су му у Клиничком центру у Приштини радили нерелевантне прегледе и дискриминисали га, те су га пет часова држали везаних руку.

„Апелујем и молим све надлежне овим путем да се Зоран упути у неку од приватних болница, чије ће трошкове лечења сносити породица како би избегли евентуалне тешке последице или најгору могућу“, поручио је Миљковић.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстУбици дјетета доживотна казна затвора
Сљедећи текстЈахорина, сутра званично отварање зимске туристичке сезоне