Насловна Најновије Упозорење због најављеног невремена

Упозорење због најављеног невремена

50
0

Директорат за заштиту и спашавање Министарства унутрашњих послова /МУП/ Црне Горе упозорио је све учеснике у систему заштите и спасавања на потребу подизања оперативне спремности ради правовременог и ефикасног дјеловања због најаве обилних падавина наредних дана.

„Како се од данас до, суботе, 21. јануара, очекује утицај серије циклона на подручју Црне Горе, ова метеоролошка ситуација условиће обилну кишу. Посебно јака киша и врло јак јужни вјетар очекују се сутра и у сриједу, 18. јануара. На планинама ће се смјењивати киша, сусњежица и снијег око 20. и 21. јануара“, саопштено је из МУП-а.

Због утицаја циклона и јаког јужног-југозападног струјања ваздуха, на јужном Јадрану очекују се знатно подизање нивоа мора, јаки таласи и локални проблеми са водом дуж обале.

„Због очекиване метеоролошке ситуације могући су одређени проблеми на терену, а због интензивне кише и наглог прилива обилне количине воде, потенцијално су могући проблеми на бујичним токовима, у урбаним срединама на саобраћајницама, а могућа су и локална клизишта“, наводи се у саопштењу.

Из Директората за заштиту и спасавање позивају грађане да своје активности прилагоде најављеној метеоролошкој ситуацији.

Имајући виду најаве Завода за хидрометеорогију и сеизмологију о неповољним временским условима који ће наредних дана захватити Црну Гору, указују возачима да неповољни метео-услови могу довести до отежаног саобраћаја и повећаног броја саобраћајних незгода.

„Полицијски службеници ће и наредних дана појачаним присуством на путевима и превентивним активностима настојати да обезбиједе несметано одвијање друмског саобраћаја“, поручили су из Управе полиције.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБјелица: Предузимају се превентивне мјере
Сљедећи текстСаобраћа ски-бус, попуст за ђаке и студенте