Насловна Најновије Бјелица: Предузимају се превентивне мјере

Бјелица: Предузимају се превентивне мјере

160
0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да су на сједници Штаба за ванредне ситуације процијењене критичне тачке поводом најављених обилних падавина и да се предузимају превентивне мјере како би се ублажиле теже посљедице.

Бјелица је навео да се на подручју ове општине у наредна три-четири дана очекује око 180 литара кише по метру квадратном и јаки удари вјетра, те сњежни наноси од петка, 20. јануара.

Он је рекао новинарима да су сви чланови општинског Штаба за ванредне ситуације преузели одређене обавезе, а посебно Шумско газдинство „Романија“, Ватрогасно одјељење, Регионални и локални штаб цивилне заштите, Дом здравља и предузећа која располажу механизацијом потребном у оваквим ситуацијама.

Бјелица је навео и да су из општинског Одјељења комуналне полиције у протекла два дана обишли терен, те да ће током дана бити очишћени пропусти на којима би могло да дође до застоја вишка воде у неким каналима, посебно у соколачком насељу Ћилимара, у дијелу градског насеља од моста до кнежинског раскршћа.

Он је нагласио да би при олујним ударима вјетра могло доћи до оштећења далековода у шуми и прекида у електро, па и водоснабдијевању, те додао да су, према увјеравањима из Теренске јединице Соколац „Електродистрибуције“ Пале, благовремено извршени прокреси на далеководима који пролазе кроз шумовите предјеле.

Бјелица је препоручио свим грађанима да се побрину и на вријеме, у складу са својим могућностима, заштите своју имовину и спријече веће посљедице од најављеног невремена.

Предузеће „Воде Српске“ упозорило је на веома обилне падавине наредих дана и позвало становништво, институције и привредне субјекте да буду у приправности ради предузимања неопходних мјера заштите од могућег изливања водотока.

Према најавама из Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске до петка, 20. јануара, очекују се веома обилне падавине на подручју Херцеговине, горњег Подриња и Сарајевско-романијске регије, као и на западу Српске, те раст бујичних водотокова, као и водостаја већих ријека. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСнијег завијао Словенију, затворени одређени путеви
Сљедећи текстУпозорење због најављеног невремена