Насловна Вијести Ухапшени осумњичени за убиство вође шкаљарског клана

Ухапшени осумњичени за убиство вође шкаљарског клана

91
0

У акцији истанбулске полиције ухваћени су осумњичени за убиство Јована Вукотића, вође црногорске криминалне организације познате као шкаљарски клан, јавља агенција Анадолија.

У саопштењу турске полиције наводи се како је Вукотић, један од челних имена криминалне организације „Шкаљари“ из Србије, прије три године ухваћен у Турској, затим предат Србији, гдје је поново пуштен на слободу, преноси РТЦГ.

Забиљежено је да је Вукотић, који је илегално ушао у Турску, смртно страдао у оружаном нападу двојице нападача на мотору у истанбулској четврти Шишли, док су његова супруга, дијете и возач преживјели напад.

Одјељење за борбу против организованог криминала и Обавјештајни огранак истанбулске полиције покренули су опсежну истрагу о овом нападу.

Након спроведене истраге утврђено је да је напад извео Радоје Живковић, иначе шеф криминалне организације „Кавач“, преко својих веза у Турској. У акцији хапшења спроведеној 16. септембра ухапшено је укупно 12 особа, међу којима су Живковић и Здравко Перуновић.

Током претреса заједно с особама заплијењено је 11 лажних личних карата, шест лажних пасоша и два комада оружја која је коришћено у инциденту.

ИЗВОРртцг
Претходни текстДушан Секулић одржао концерт у Андрићграду
Сљедећи текстПланирани радови на електро мрежи