Насловна Најновије Ухапшено 14 особа због преваре од милион евра

Ухапшено 14 особа због преваре од милион евра

41
0

На подручју Ниша и Новог Пазара, приведено је 14 особа у оквиру међународне полицијске акције због превара посредством „кол-центара“, које су организовале међународне криминалне групе, а у којима је оштећено више грађана Њемачке у износу око милион евра.

У међународној полицијској акцији учествовали су припадници Службе за борбу против високотехнолошког криминала Управе за технику Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије, у сарадњи са Посебним јавним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, поступајући по замолници за пружање међународне правне помоћи Њемачке.

Претресом станова и других просторија на 11 локација, од којих су двије на подручју Ниша и девет на подручју Новог Пазара, пронађени су доказни предмети, саопштено је из МУП-а Србије.

Тринаест особа је спроведено код тужиоца Посебног јавног тужилаштва за борбу против високотехнолошког криминала, док је једној особи одређено задржавање до 48 часова, након чега јој је суд изрекао мјеру забране напуштања стана.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТРС
Претходни текстПСД “Трескавица“: У понедјељак Васкршња дјечија радионица
Сљедећи текстКнежевић: Црна Гора мора гласати против резолуције о Сребреници