Насловна Најновије У Бијељини подјела гласачког материјала за сутрашњи референдум

У Бијељини подјела гласачког материјала за сутрашњи референдум

36
0

На 183 бирачка мјеста у Бијељини право гласа на референдуму за опозив градоначелника Љубише Петровића, који ће се одржати сутра од 7 до 19 часова, има око 112.000 грађана.

У спортској сали ОШ „Вука Караџић“ у Бијељини данас се врши подјела гласачког материјала предсједницма бирачкиих одбора који га потом уз пратњу полиције превозе до гласачког мјеста.

– Изборни материјал ће све вријеме бити заштићен од стране полиције. Исто тако ће комплетан изборни дан бити обезбијеђен од стране полиције. Предсједници Бирачких одбора су апсолутно одговорни за свој рад, да не подљежу, не треба да слушају политичке субјекте што их савјетују, ни носиоце законодавне и извршне власти него да раде искључиво по Изборном закону Републике Српске – правилник о спорвођењу опозива. Да се држе упутства која им је дала ова Комисија, исто тако да користе оно што им је речено на обуци и ништа друго, рекла је Дијана Божић Савић, предсједница Комсије за спровођење опозива градоначелника Бијељине.

Референдумско питање гласи „Да ли сте за опозив /смјену/ градоначелника града Бијељине Љубише Петровића“, а гласа се „за“ опозив или „против“ опозива.

Референдум у недјељу 19. марта у Бјељини, први је који се одржава у складу са новим Правилником о спровођењу опозива који је крајем прошле године донесен у Народној скупштини Републике Српске.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПродановић: Биће повећана издвајања за стипендије студената
Сљедећи текстСутра сунчано уз умјерену облачност