Насловна Вијести Источно Сарајево У петак финално такмичење “Дјеца у саобраћају 2022”

У петак финално такмичење “Дјеца у саобраћају 2022”

147
0

Финално саобраћајно-образовно такмичење ученика основних школа Републике Српске под називом “Дјеца у саобраћају 2022” одржаће се у петак, 27. маја, у Спортској дворани “Славија” у Источном Сарајеву, а учествоваће 18 екипа са 72 такмичара.

Такмичење се састоји из теоретског дијела испита о познавању правила безбједног понашања у саобраћају, те вожње на полигону спретности, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Теоретски дио испита одржаће се у петак од 9.00 до 9.45 часова у хотелу “Београд” у Источном Сарајеву, а у 10.00 часова почеће званична церемонија такмичења и практични дио испита у Спортској дворани “Славија”.

На финалном саобраћајно-образовном такмичењу “Дјеца у саобраћају 2022” у Источном Сарајеву учествују 72 такмичара из 18 екипа састављених од по четири ученика – два дјечака и двије дјевојчице, који су рођени 2010, 2011. или 2012. године.

Они су били најбољи на регионалном испитима “Дјеца у саобраћају 2022” одржаним 30. априла, у конкуренцији 125 екипа са 500 ученика из 125 основних школа широм Републике Српске.

Изјаве за медије предвиђене су у 12.00 часова, а у 12.30 часова у дворани “Славија” планирано је проглашење побједника и додјела награда и признања најбољим такмичарима.

Ову вишедеценијску манифестацију организују АМС Републике Српске и 48 ауто-мото друштава.

Кроз све фазе такмичења до сада је прошло више од 50.000 основаца из свих крајева Републике Српске.

Побједници на финалном такмичењу “Дјеца у саобраћају 2022”, добиће вриједне награде у виду маунтин бицикла, школских руксака и бежичних слушалица.

Награде ће добити и најбољи на конкурсу за ликовне и литерарне радове за ученике друге тријаде основних школа о теми “Безбједност дјеце у саобраћају”, који су расписали Републички педагошки завод, Агенција за безбједност саобраћаја Српске и АМС Српске, наведено је у саопштењу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКошаркашице из Власенице освојиле злато на “Малим олимпијским играма“
Сљедећи текстДодик: БиХ није донијела одлуку о интеграцијама у НАТО