Насловна Вијести ФК “Војводина“: Привилегија је играти на “Фудбал Френдсу“

ФК “Војводина“: Привилегија је играти на “Фудбал Френдсу“

40
0

У Фудбалском клубу „Војводина“ жељно ишчекују почетак „16. Фудбал френдса“ турнира у Фочи, за који у новосадском клубу наводе да је много више од саме игре, а на којем ће њихови омладинци наступити након седам година.

Директор Омладинске школе „Војводине“ Душко Грујић, рекао је Срни, да су са великим задовољством примили позив да од 29. до 31. јула поново буду гости прелијепог града на обалама Дрине и Ћехотине.

„Имао сам ту част да једне године учествујем на том феноменалном турниру и у сећању ми је остало гостопримство људи из организације и свих грађана Фоче. Град живи за тај турнир и заиста нам је велико задовољство да после толико година поново долазимо, а што се тиче самог очекивања, најмање што очекујемо је да се осећамо онако пријатно као прошли пут“, рекао је Грујић.

Грујић је навео да је за њихове младе играче од великог значаја да се измјере и укрсте копља са вршњацима са простора бивше Југославије.

Према његовим ријечима, осим фудбалске игре, једнако је важно, можда и важније дружење младих фудбалера из различитих земаља.

„Атмосфера која влада у Фочи, амбијент на турниру побољшава те односе између дечака из бивших југословенских република, уживају у свему томе и остају другари за цео живот“, истакао је фудбалски стручњак из Новог Сада.

За омладинце „Војводине“ на турниру у Фочи претходних година наступала су данас свјетски позната фудбалска имена.

Данашњи репрезентативци Србије Сергеј Милинковић Савић и Мијат Гаћиновић, првотимац „Звезде“ Радован Панков, данашњи голман „Војводине“ Емил Роцков, повремени репрезантивац БиХ Бојан Настић, репрезентативац Црне Горе и некадашњи првотимац „Партизана“ Небојша Kосовић, неки су од њих.

„То је плејада момака из нашег клуба која је после направила добре каријере“, навео је Грујић.

Он је додао да су ти играчи свјевремено у првом тиму „Војводине“ освојили национални Kуп Србије и касније се разишли по Европи играјући за велике клубове.

„Моје задовољство је што сам на челу омладинске школе последњих седам година, имамо талентоване дечаке, а мало су нас омеле Уефине промене, па не можемо тако лако да доводимо дечаке из Републике Српске, што нам је веома битно, јер морамо да појачавамо наш војвођански менталитет са менталитетом из Републике Српске“, навео је Грујић.

Он је рекао да слични турнири, као у Фочи, постоје у Хрватској и Србији, али да „Фудбал френдс“, уз посебну атмосферу и срдачност домаћина, издваја и округли сто који се сваке године организује са одређеном темом на којој тренери и спортски радници размјењују искуства.

„`Фудбал френдс` већ годинама предњачи у свему томе. Сви ови турнири који се организују са сличном идејом, немају тај округли сто, размену искустава на тај начин. Турнири доносе сами по себи дружење, међутим `Фудбал френдс` има другачију, јачу слику и мислим да Зоран Аврамовић /предсједник Асоцијације Фудбал френдс/ ради праву ствар“, истакао је директор подмлатка „Лала“.

Према његовим ријечима, уз све то и одлично сређена фудбалска инфарструктура у Фочи – стадион са рефлекторима и припремљен терен, младим играчима изузетно прија.

Градски стадион у Фочи угостиће од 29. до 31. јула осам омладинских селекција са простора бивше Југославије.

На „16. Фудбал френдсу“ учествују „Црвена звезда“, „Војводина“, „Ријека“, „Жељезничар“, домаћа „Сутјеска“ и први пут „Академија Пандев“ из Струмице у Македонији, „Борац“ Бањалука и „Сутјеска“ Никшић.

У оквиру турнира биће промовисана и монографија „Фудбал-мост пријатељства“.

ИЗВОРсрна, фото Princip.news
Претходни текстНовитовић: Улажу се максимални напори да се пожар не прошири на дио Зеленгоре
Сљедећи текстПомоћ из Требиња и Гацка у гашењу пожара у националном парку “Сутјеска“