Насловна Вијести Хрватској пријете поплаве, издато наранџасто упозорење

Хрватској пријете поплаве, издато наранџасто упозорење

35
0

У Хрватској је издато наранџасто упозорење за госпићку регију, због опасности од обилних падавина које би у Горском Kотару могле да изазову поплаве.

За остатак копнене Хрватске, издато је жуто упозорење због могућих поплава.

Настављају се проблеми са поплавама који су почели јуче порастом водостаја неких ријека, прије свега Kупе и њених притока, док су „Хрватске воде“ упозориле да се у Kарловцу очекује увођење мјера одбране од поплава, а врх воденог таласа могућ је ноћас.

„Водостај је и даље алармантан у Селу Kупа, гдје износи 428 центиметара. Водостај Kупе у Хрватском износи 325 центиметара“, наведено је у саопштењу.

Због воде на путу за сав саобраћај затворен државни пут на дионици Јуровски Брод-Kамање, жупанијски пут на дионици Брод на Kупи-Брод Моравице, локални пут Блажевци-Запећ, док је због одрона затворена дионица Брод на Kупи-Хрватско.

Из Хидрометеоролошког завода Хрватске за данас најављују облачно вријеме са кишом, понегдје и обилнијом, мјестимично и уз грмљавину.

Већа количина кише очекује се, понајприје, у горској Хрватској и у већем дијелу централне Хрватске, гдје локално може пасти од 30 до 60 литара кише.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстБрој земаља које повлаче признање Косова биће све већи
Сљедећи текстПочетак реконструкције раскрнице на магистралном путу код Сокоца