Насловна Најновије Цвијановић: Жене су стубови друштва и темељ породице

Цвијановић: Жене су стубови друштва и темељ породице

81
0

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је честитку свим женама поводом 8. марта – Међународног дана жена, истичући да су жене чврсти стубови друштва и темељи породица.

„Упућујем вам најсрдачније честитке поводом 8. марта – Међународног дана жена, празника који слави борбу за права и једнакост жена, друштвена, економска и политичка достигнућа жена, њихову неизмјерну снагу и јединствене способности“, наводи се у честитки Цвијановићеве.

Она је додала да је радује чињеница да жене у овом друштву, као чврсти стубови и темељи својих породица, те покретачи многих друштвених процеса, обављају бројне значајне и одговорне функције и као такве представљају велики потенцијал за развој у свим сферама.

„Остаје трајна обавеза и одговорност друштва у цјелини да настави борбу за праведније, хуманије и слободније друштво, у којем ће жене достићи родну равноправност у правом смислу те ријечи“, наводи се у честитки Цвијановићеве.

Широм свијета сутра се обиљежава Међународни дан жена, као дио борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстРођено 30 беба
Сљедећи текст“Шуме” у плусу 8,7 милиона КМ