Насловна Најновије АМС РС: Саобраћај се одвија по претежно влажним и клизавим коловозима

АМС РС: Саобраћај се одвија по претежно влажним и клизавим коловозима

150
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, саобраћај се јутрос одвија по претежно влажним и клизавим коловозима, уз повећану опасност од одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Због ниске јутарње температуре могућа је поледица у вишим предјелима и преко превоја, а мјестимична магла смањује видљивост, те се возачима савјетује опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Ради уклањања објекта и санације клизишта на регионалном путу Добој-Прњавор-Србац, дионица Србац-Горња Вијака један, у Улици Владе Винчића долазиће до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова, све до 8. маја.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице-Нови Град, гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

На регионалном путу Стари Угљевик-Главичице /рејон Глиња/ изводе се радови на санацији клизишта, па ће се саобраћај одвијати наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка-Нова Топола-Kлашнице и изградње три кружна тока на дионици Kлашнице један-Нова Топола, измјењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње /дионица Подврсник-Љубиње/ у току су радови на реконструкцији пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због извођења радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка-Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

На магистралном путу дионица Добро Поље-Миљевина, долазиће до измјене у режиму саобраћаја, у току је постављање расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“ до 23. априла.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај се одвија једном саобраћајном траком на регионалном путу Укрина-Горња Вијака, наизмјеничним пропуштањем возила због активираних клизишта.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на регионалним путевима Разбој-Руданка и Развој-Тедин Хан.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

У Бањалуци због радова на реконструкцији биће обустављен саобраћај у улицама Олимпијских побједника /на дијелу од Улице Булевар српске војске до Трга Републике Српске 8/ и у Гундулићевој од раскрснице Олимпијских побједника до Гундулићеве 106.

У ФБиХ се спорије због радова током дана саобраћа на путним правцима Јабланица-Мостар /у Доњој Јабланици/, Чевљановићи-Нишићи, као и на раскрсници Горња Kалесија-Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима Градишка, Орашје, Брод, Велика Kладуша, Изачић и Доња Градина појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, док на осталим прелазима нема дужих чекања.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстУ Српској рођено пет дјевојчица и седам дјечака
Сљедећи текстДанас претежно облачно, повремено уз кишу