Насловна Најновије Апсолутна листа, Ђоковић се изједначио са Штефи Граф – 377. недјеља на...

Апсолутна листа, Ђоковић се изједначио са Штефи Граф – 377. недјеља на врху

179
0

Новак Ђоковић је започео 377. недјељу на врху АТП листе и тако се изједанчио рекорд Њемице Штефи Граф. Недостаје му једна недјеља како би постао апсолутни рекордер.

Ђоковић се налази на првом мјесту АТП листе са 7.070 бодова.

Други је Шпанац Карлос Алкарат, трећи Стефанос Циципас из Грчке. Четврту позицију држи Норвежанин Каспер Руд, слиједе Рубљов, Надал, Фриц, Оже-Алијасим, Руне и Хуркач.

Ђоковић наставља да обара рекорде и исписује тениску историју. Сада се изједначио са неприкосновеном Њемицом Штефи Граф на врху апсолутне листе, а наредног понедјељка обориће и овај рекорд и остати усамљен на врху.

Њих двоје су сада први са по 377 недјеља на челу листи. Трећа је Мартина Навратилова са 322 седмице на врху. Серена Вилијам се провела 319 недјеља као прва тенисерка свијета.

Пето мјесто заузима Швајцарац Роџер Федерер – 310. Шести је Пит Сампрас са 286, следе Иван Лендл са 270 и Џими Конорс са 268. Американка Крис Еверт је провела 260 недеља на челу.

Швајцаркиња Мартина Хингис и Шпанац Рафаел Надал прoвели су по 209 недеља као најбољи на свету.

Години у којој се Ђоковић изједначио са Надалом по броју гренд слемова -21 и то баш у Аустралији, а имаће прилике да се и ту осамостали на челу.

Једно је сигурно Новак је апсолутни владар Мелбурн парка и убједљиво најуспјешнији тенисер који је икада играо у Аустралији стигао је до јубиларне 10. титуле на првом гренд слему сезоне и требаће много времена да неко понови његов успјех.

Фантастични Новак Ђоковић наставио је низ непобједивости на најмањем континенту и побједом над Циципасом у финалу стигао до 28. узастопне победе.

Сезона је на почетку, изазови су пред нЂоковићем, који ће се покушати да сјајним играма обори још рекорда.

ИЗВОРРТС
Претходни текстПале: У уторак радови на водоводној мрежи
Сљедећи текстПројекција филма „Божији човјек“ – Помоћ за Магдаленино лијечење