Насловна Најновије Барикаде деветнаести дан, Вучић и Мојсиловић обишли јединице Војске Србије код Рашке

Барикаде деветнаести дан, Вучић и Мојсиловић обишли јединице Војске Србије код Рашке

186
0

Деветнаести дан барикада, на сјеверу Косова и Метохији, а од синоћ група од 50-так људи блокирала је прелаз Мердаре из правца Куршумлије ка Подујеву у знак подршке Србима са КиМ. Предсједник Србије Александар Вучић синоћ је обишао јединице Војске Србије између Краљева и Рашке.

– Вјерујем у правду и право, али више од свега у српску мудрост, али и снагу и одлучност. Живјела слободарска Србија – поручио је предсједник Србије на Инстаграму.

Вучић се потом с министром одбране Милошем Вучевићем, амбасадор Србије у САД Марком Ђурићем и директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем, упутио ка касарни у Рашкој, на разговар с представницима Срба са сјевера Косова и Метохије.

Дачић: Џачка подстиче Куртија на даље провокације

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је да се албанска министарка спољних послова Олта Џачка огласила дајући подршку криминалном режиму Аљбина Куртија и брутално нападајући Србију да звецка оружјем.

– Ниједном рјечју није опоменула Куртија да има међународну обавезу да примењује Бриселски споразум, Резолуцију 1244 и све друге релевантне документе, обавезу да формира Заједницу српских општина, да не смије да шаље наоружане албанске јединице на сјевер и да не хапсе Србе само зато што су Срби – истакао је Дачић за Танјуг.

Барикаде су, како је нагласио, миран политички отпор против терора над српским народом, који спроводи Аљбин Курти.

– Умјесто да га упозоре да не угрожава мир и стабилност у региону, албанска министарка га још подстиче на даље провокације. Зато и она и цијела међународна заједница сносе огромну одговорност за све што се дешава и може се десити на Косову. Србија ће све учинити за мир, на челу са предсједником Републике Александром Вчићем, али ће и све учинити да заштити српски народ од терора и погрома’ – поручио је Дачић.

Џачка је претходно на Фејсбуку изразила “дубоку забринутост“ због барикада на северу КиМ и оптужила власти у Србији да, како тврди, “оправдавају барикаде и криминалне групе које одбијају да их уклоне“.

ИЗВОРртс
Претходни текстПД ПС БиХ о потврди именовања Борјане Кришто за предсједавајућу Савјета министара
Сљедећи текстКоловози мјестимично мокри