Насловна Вијести Република Српска Бањалучанин пјешачио до Београда како би послао важну поруку

Бањалучанин пјешачио до Београда како би послао важну поруку

453
0
Бањалучанин Бране Моравац (54), који је прије 16 дана кренуо пјешице на пут до Београда, стигао је данас на одредиште.

 

Бивши припадник Војске Републике Српске болује од карцинома јетре и у Клиничком центру Србије наставиће лијечење. На пут од Бањалуке до Београда пјешке је, каже, кренуо како би дао подршку обољелима од ове тешке болести.

Иако има тешку дијагнозу са којом се бори већ четири године, након препјешачених више од 330 километара, Моравац каже да се осјећа добро и да нема никаквих тегоба. А зашто се одлучио да овај далек пут пређе пјешице, најбоље говори његов ранац на којем пише „рак је изљечив“.

– Одлучио сам се на овај корак као знак подршке онима којима тешко пада сазнање да имају тешку болест као што је моја. Осјећам се солидно и нисам никада имао проблема да психички паднем. Морамо да схватимо да је крај тек онда када престанемо да се боримо, јер док год се боримо, нада постоји.

На путу борбе против најтеже болести Моравацу није тешко пао ни напорни пут од Бањалуке до Београда. Упорно је слиједио своју навигацију, а грађани су му успут пружали подршку.

– Углавном сам спавао у мотелима спавао, пратио сам распоред километара да могу стићи од града до града гдје могу да преноћим. На два мјеста нисам могао наћи преноћиште, па су ме људи одвезли на преноћиште и вратили поново на почетни положај. Хранио сам се по ресторанима и пекарама – каже Моравац.

Прије четири године Моравац се суочио са дијагнозом рака дебелог цријева и операцијом у Бањалуци. Након тога сазнао је да има метастазу на јетри коју је оперисао у Београду, али му се карцином поново вратио. Лијечење ће опет наставити у Београду, у Клиничком центру Србије.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текст„Привредник“, РТВИС, 12.11.2023.
Сљедећи текстНачелник Краљевић у посјети српском повратничкoм селу Врановићи