Насловна Најновије Бео­грађанин би­ци­клом до­шао у Тре­би­ње, превалио 600 километара

Бео­грађанин би­ци­клом до­шао у Тре­би­ње, превалио 600 километара

272
0

Бео­грађанин Сла­ви­ша Ву­ко­тић пре­шао је би­ци­клом ру­ту ду­гачку 600 ки­ло­ме­та­ра, во­зећи од Бео­гра­да до Тре­би­ња, ка­ко би се и сам увје­рио у оно о чему је по­сље­дњих го­ди­на мно­го слу­шао – ље­по­те нај­јужни­јег гра­да Ре­пу­бли­ке Српске, ко­је су га одмах на први по­глед оду­ше­ви­ле.

Овом пе­де­се­то­смо­го­диш­њем по­сло­вном чо­вје­ку ко­ји се­бе убра­ја у би­ци­клис­те – ен­ту­зи­јас­те ни­је сме­та­ла ово­ли­ко ду­гачка ки­ло­ме­тража, ко­ја је мо­гла би­ти и краћа, али је на­мјер­но кре­нуо зах­тје­вни­јом ва­ри­јан­том пре­ко Са­ра­је­ва и Мос­та­ра, ка­ко би се упо­знао са што ви­ше кра­је­ва Бо­сне и Хер­це­го­ви­не, а што се из­држљи­вос­ти тиче – она га, ка­ко каже, још одлично служи.

„Упркос ду­гој и на­пор­ној ста­зи, по­сле ско­ро чети­ри да­на вожње, си­ноћ сам без већих про­бле­ма сти­гао у Тре­би­ње и ов­де ћу ос­та­ти два да­на ко­је ћу у по­тпу­нос­ти ис­ко­рис­ти­ти да раз­гле­дам град и упо­знам се са ов­даш­њом кул­ту­ром ко­ли­ко је то мо­гуће у овом крат­ком вре­ме­ну, а не су­мњам да ћу ви­де­ти дос­та то­га, јер сам већ првим утис­ци­ма оду­шев­љен“, ре­као је Ву­ко­тић, ко­јег смо данас сре­ли на гла­вној тре­бињ­ској ули­ци.

Каже да је о Тре­би­њу слу­шао мно­го, чак и де­це­ни­ја­ма уна­зад, јер је не­ка­да да­вно ње­гов ујак живио у овом гра­ду, али га је и по­ред све­га при­ја­тно изне­на­ди­ло гос­то­при­мс­тво љу­ди.

Напомиње да се у не­ђе­љу, во­зећи се ма­гис­трал­ним прав­це­м од Љу­би­ња до Тре­би­ња, за­ус­та­вио у се­лу Ве­личани у ре­ги­ји По­по­во по­ље, јер је имао гу­ми­де­фект, али је све ри­је­шио врло брзо за­хва­љу­јући гос­то­љу­би­вос­ти мје­шта­на ово­га се­ла, ко­ји су га, на­кон што је за­ми­је­нио гу­му, пре­ли­је­по угос­ти­ли.

„Про­бу­ши­ла ми се гу­ма по­сле 35.000 пређених ки­ло­ме­та­ра, јер сам тим гу­ма­ма пре­шао и Не­мачку, Хи­лан­дар, Црну Го­ру, Та­ру и све сам брзо ре­шио за­хва­љу­јући и по­моћи ов­даш­њих ме­шта­на“, ис­причао нам је Ву­ко­тић.

Ипак на кра­ју до­да­је да му је ту­ра до Тре­би­ња би­ла је­дна од нај­за­хт­је­вни­јих, иако већ де­це­ни­ју и по во­зи ду­ге ту­ре по ци­је­лој Евро­пи, а са ју­га Српске пре­ла­зи на­кон два да­на у Црну Го­ру.

Све ово му, ка­ко до­да­је, неће сме­та­ти да и на­ре­дне го­ди­не би­ци­клом дође у Тре­би­ње.

ИЗВОРNezavisne novine
Претходни текстОбавезно ношење маски у свим здравственим установама Србије
Сљедећи текстУченици СШЦ “Милорад Влачић” из Власенице од плинске боце направили необичан роштиљ