Насловна Вијести Република Српска Билећа: Обиљежено 76 година од страдања генерала Драже Михаиловића

Билећа: Обиљежено 76 година од страдања генерала Драже Михаиловића

243
0

У Саборном храму Светог Саве у Билећи данас је служен помен ђенералу Југословенске војске у отаџбини Драгољубу Дражи Михаиловићу, а на његов споменик у Равногорском парку прислужене су свијеће поводом 76 година од његовог страдања.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић рекао је да се данашњим поменом евоцирају успомене на тешка времена кад је владала неслога међу Србима, те поручио да је овакве датуме потребно обиљежавати да се такви догађаји никада не би поновили.

– Морамо бити сложни као што смо били у посљедњем Одбрамбено-таџбинском рату, а та слога нам је створила Републику Српску. Само сложни можемо сачувати Републику Српску и наш српски народ – рекао је Вујовић.

Представник Организационог одбора за обиљежавање годишњице страдања Славко Алексић рекао је да је генерал Михаиловић најодликованији официр у српској војсци 20. вијека, те да је његово страдање још под велом тајне.

Он је додао да је ријеч о личности која је преживјела велика страдања, најприје током Првог свјетског рата, прешавши Албанију, а након тога се преко Солунског фронта вратио у Србију.

– Послије 1944. године наступила је страшна босанска голгота гдје су Југословенску војску у отаџбини напали и партизани и усташе и Нијемци – рекао је Алексић.

Ђенерал Михаиловић био је српски и југословенски официр, армијски генерал и начелник штаба Врховне команде Југословенске војске у отаџбини у Другом свјетском рату.

У Равногорском парку у Билећи подигнут му је споменик почетком септембра 2019. године.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстПорука из Српске и Србије: Забрана уласка Вучићу антицивилизацијски потез Хрватске
Сљедећи текстОлга Даниловић остала без титуле у синглу у Лозани