Насловна Најновије Бира се најљепша пјесма инспирисана дјелом Бранка Миљковића

Бира се најљепша пјесма инспирисана дјелом Бранка Миљковића

157
0

Пјеснички конкурс „Бранкова похвала свијету“, који породица пјесника Бранка Миљковића организује уз подршку Нишког културног центра, отворен је и траје до 10. марта.

Организатори су саопштили да је прошло 90 година од рођења Бранка Миљковића и 63 године од његове смрти.

– У духу одавања почасти поетској величини и стваралаштву Бранка Миљковића, са великим поштовањем и задовољством, обавјештавамо вас да се, по четврти пут, отвара пјеснички конкурс „Бранкова похвала свијету“. Овај догађај, који је утемељен на сјећању и богатом умјетничком наслијеђу Бранка Миљковића, организује породица Миљковић уз непроцјенљиву подршку Нишког културног центра – наведено је у саопштењу.

Сви учесници могу да пријаве своју пјесму преко сајта brankomiljkovic.com (такође и да пронађу све релевантне информације у вези са конкурсом).

– Заинтересовани аутори могу да пријаве једну пјесму инспирисану дјелом Бранка Миљковића. Пјесма мора бити ауторска, написана на српском језику и не смије бити претходно објављена. Тематски оквир конкурса обухвата пјесме које су инспирисане дјелом овог великог српског пјесника – појашњено је у конкурсу.

У жирију су представници Нишког културног центра, добитници Бранкове награде и добитници награде Заплањски Орфеј, а  одлучиваће о три најбоље пјесме, док ће пјесма која добије највише гласова посјетилаца сајта понијети награду публике.

Нишки културни центар је ауторима три најбоље пјесме обезбиједио награде, а пјесма побједника конкурса, заједно са побједницима претходна три конкурса, ће бити објављене у часопису Градина.

ИЗВОРртрс
Претходни текстМеђународни сајам туризма у Београду; Своју понуду представиће и Српска
Сљедећи текстВукадин: Број интервенција на десетогодишњем просјеку