Насловна Најновије Богдановићева партија каријере недовољна за побједу над Јокићевим Денвером

Богдановићева партија каријере недовољна за побједу над Јокићевим Денвером

198
0
Кошаркаши Денвер Нагетса победили су екипу Атланте 129:122 упркос страшној партији Богдана Богдановића који је први пут у НБА каријери постигао 40 поена. Србин у редовима побједничке екипе – Никола Јокић био је близу трипл-дабл учинка.
 

У НБА окршају двојице репрезентативаца Србије, побједу су славили Денвер Нагетси Николе Јокића, иако је бек Атланте Богдан Богдановић одиграо најбољи меч у досадашњој НБА каријери.

Затрпавао је некадашњи кошаркаш Партизана кош Денвера из свих позиција и утакмицу завршио са 40 постигнутих поена и 10 убачених тројки из 17 покушаја.

Богдановић је тако надмашио свој претходни рекорд још из 2020. године, када је у дресу Сакрамента постигао 35 поена. Такође, никада у НБА каријери није погодио више тројки на једној утакмици, а најближи је био када је Шарлоту 2021. убацио осам.

Богдановић је постао тек други кошаркаш у историји НБА лиге који је као играч са клупе успио да упише 40 поена уз 10 погођених тројки. Прије њега то је пошло за руком само Џеј Ар Смиту.

Прецизан је синоћ био и Србин у редовима побједничке екипе. Никола Јокић је меч завршио са 25 постигнутих поена, а само четири пута је промашио шут из игре – 9/13 за два и 1/1 за три поена.

Није Сомборац био далеко од новог трипл-дабл учинка, недостајали су му свега једна асистенција и двије ухваћене лопте.

Више кошева од Јокића постигао је само Џамал Мари – 29, док је Арон Гордон забиљежио дабл-дабл учинак са 18 постигнутих поена и 12 скокова.

Атланта је боље почела утакмицу и имала већ у првој четвртини 11 поена предности. Ипак, Денвер се разиграо предвођен Јокићем, а допринио је и Џулијан Стоутер са 13 поена у другом кварталу. Брзо су Нагетси надокнадили двоцифрен заостатак, преузели вођство крајем првог полувремена и нису га испустио до краја утакмице.

Имао је Денвер и 20 поена више од противника у посљедњој деоници, Атланта је успјела да приђе на 126:122 у посљедњем минуту, али нису Нагетси дозволили велики преокрет.

Денвер је побједом у Атланти прекинуо низ од три пораза, док су Хокси свој наставили, јер им је ово већ четврти узастопни неуспјех.

 
ИЗВОРртс
Претходни текстНСРС о економским реформама и буџету
Сљедећи текстКампања „Лако је алкохол одбити“