Насловна Вијести Бомба из рођенданског поклона пресудила другом човјеку украјинске војске

Бомба из рођенданског поклона пресудила другом човјеку украјинске војске

393
0
Официр Генадиј Частјаков, помоћник главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужњег, погинуо је у својој кући од експлозије ручне бомбе, рекли су полицијски извори украјинској агенцији Укринформ.

 

Извори у полицији рекли су за Укринформ да су гранате биле дiо „поклон сета“ који је Частјакову за рођендан поклонио његов колега, пуковник Тимченко.

Тимченко је већ дао исказ у којем је навео да је сам одлучио да направи такав поклон тако што је у дрвену кутију ставио флашу вискија „Блек лејбел” и шест граната, што су потврдила три свједока.

„Тешко те је изненадити, зато ти поклањам гранате и флашу доброг вискија“, рекао је Тимченку Частјакову.

Извор из полиције је рекао да је очигледно да је Частјаков то схватио као шалу, зато што је касније узео дјецу из школе и почео да отвара поклоне са њима. 

„Мислио је да у кутији нису борбене гранате, већ чаше одређеног облика“, рекао је извор.

Како је раније пренијела кијевска агенција, у селу Чајки у Кијевској области од експлозије гранате погинуо је украјински официр, а његов 13-годишњи син је тешко повријеђен. 

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужњи потврдио је смрт свог помоћника.

Официра је на његов рођендан усмртио експлозив који се налазио у једном од поклона, написао је Залужњи на свом Телеграм каналу, преноси Кијев индепендент.

„Од почетка инвазије у пуном обиму, Генадиј ми је био поуздан ослонац, потпуно посветивши свој живот Оружаним снагама Украјине и борби против руске агресије“, рекао је Залужњи.

Супруга Частјакова је рекла да је њеног мужа убила граната која се налазила у поклон кеси коју је донио кући, јавила је Украјинска правда, позивајући се на изворе у полицији.

Његов 13-годишњи син је тешко повријеђен у експлозији и налази се на интензивној нези, саопштиле су власти. 

Иза Частјакова су остали супруга и четворо дјеце.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текст„Сеоским сокацима“ , КУД „Црепољско“ – Сабор изворног стваралаштва Сарајевско – романијског платоа (Видео)
Сљедећи текстЛоше вијести из Денвера: Повриједио се Никола Јокић