Насловна Вијести Борјана Кришто прошла провјере за предсједавајућег Савјета министара

Борјана Кришто прошла провјере за предсједавајућег Савјета министара

155
0

 Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ на данашњој сједници усвојила је извјештај о извршеним провјерама предложеног кандидата за предсједавајућег Савјета министара, те ће потврду да кандидат испуњава услове послати у Предсједништво БиХ.

На данашњој сједници ЦИК је прихватио одбијање мандата посланика ПДП-а у Скупштини града Бијељина Мирослава Кулића, те мандат додијелио Петру Видаковићу.

Закључен је и потврђен број уписаних бирача у Централни бирачки списак за пријевремене изборе за градоначелнике Зворника, Бихаћа, Тузле и Сребреника, те начелнике општина Братунац и Вогошћа.

Како је наведено, пресјек стања направљен је 6. децембра, а за ове пријевремене изборе, који ће бити одржани 5. фебруара, регистровано је укупно 309.178 бирача и то 53.819 у Зворнику, 58.075 у Бихаћу, 111.492 у Тузли, 39.068 у Сребренику, те 18.759 у Братунцу и 27.965 у Вогошћи.

ЦИК је данас донио и закључак којим ће се покренути поступак утврђивања одговорности Александра Сладоја због постојања основане сумње да, обављајући истовремено дужност одборника у Скупштини општине Источно Ново Сарајево и дужност савјетника министра за људска права и избјеглице у Савјету министара, поступа супротно одредбама изборног закона.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстСуд усвојио жалбу: СНСД-у четири делегата у Дому народа
Сљедећи текстДодик: Чланови ЦИК-а биће смијењени и процесуирани