Насловна Најновије Братунац: Симанић дочекан овацијама ученика

Братунац: Симанић дочекан овацијама ученика

2096
0

Српски кошаркашки репрезентативац Бориша Симанић, освајач сребрне медаље на недавном Свјетском првенству на Филипинима, овацијама је данас дочекан испред Основне школе „Вук Караџић“ у Братунцу, у којој је завршио основно образовање.

Ученици су скандирали „Бориша, Бориша“ и „Србија, Србија“ и овацијама су дочекали свог суграђанина, који је доживио тешку повреду и остао без бубрега у дресу Србије, али се са такмичења вратио са сребрним одличјем.

Осим ученика и наставника ове школе и велики број родитеља и грађана присуствовао је данашњем дочеку желивши да на тај начин искажу захвалност за све што је Симанић учинио у дресу са грбом Србије.

Скоро један час Симанић је дијелио аутограме и фотографисао се са ученицима своје школе, а срдачно је примљен и од наставника, од којих су му неки предавали док је похађао ову школу.

Он је данас уручио спортске реквизите Фондације „Моцарт“ школи коју је похађао, а Фондација их је обезбиједила за школе свих чланова кошаркашке репрезентације Србије.

Опрема се састоји од лопти за разне спортове, кошева, голова, мрежа и других реквизита неопходних за одржавање наставе физичког васпитања.

Симанић је захвалио за, како је рекао, невјероватан дочек, рекавши да се дивно вратити у школу гдје је научио читати, али и прве кошаркашке кораке.

Он је поручио ученицима да треба да вјерују у себе и упорно раде и да резултати неће изостати.

На питање новинара какви су му даљи планови и да ли се опоравио од повреде, Симанић је рекао да се осјећа добро, а да ће за 45 дана обавити тестирања на основу којих ће знати да ли ће се и у којој мјери моћи бавити спортом.

Директор школе Андрија Млађеновић захвалио је Симанићу за посјету и промоцију Братунца, али и спорта и здравог начина живота и пожелио му здравље и успјешан наставак спортске каријере.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЈезеро: Више од 1.000 људи на скупу „Граница постоји“; Поручују – нико не може отимати имовину Српске
Сљедећи текстЛана Пудар освојила сребро на Свјетском купу у Будимпешти