Насловна Најновије Братунац: Формирана нова скупштинска већина; усвојен план капиталних инвестиција

Братунац: Формирана нова скупштинска већина; усвојен план капиталних инвестиција

136
0

У Братунцу је, након избора новог начелника општине Лазара Продановића, данас формирана нова скупштинска већина сачињена од 18 од укупно 25 одборника из странака окупљених око СНСД-а, која је усвојила план рада начелника општине и план капиталних инвестиција за ову годину.

Обраћајући се први пут званично одборницима као начелник општине, Продановић је најавио увођење више реда у рад Општинске управе, покретање и реализацију више инфраструктурних и других пројеката, побољшање услова у просвјетној, културној, спортској дјелатности, те интензивирање активности на изградњи бесцаринске индустријске зоне.

Он је навео да је међу капиталним пројектима проширење градског водовода до најудаљених подручја ове општине и додао да се приступило изради пројектне документације, затим изградња новог објекта за дјечије обданиште, као и заобилазнице око Братунца.

„Осим изградње и обнове инфраструктуре у овој години планирана је експропријација 16 хектара земљишта од укупно планираних 40 хектара за изградњу индустријске слободне зоне поред Дрине код новог моста и граничног прелаза `Братољуб`“, прецизирао је Продановић.

Он сматра да ће се за реализацију капиталних пројеката на подручју ове општине у овој години бити уложено више од 12 милиона КМ општине и разних инвеститора.

Продановић је захвалио грађанима за избор на ту дужност и рекао да жели да буде начелник свих грађана без обзира на страначку, националну и другу припадност.

На данашњој сједници је у складу са међустраначким договором разријешен дужности досадашњи потпредсједник Скупштине ове општине Раденко Милановић из СДС-а, а на ту дужност тајним гласањем изабран је Вехид Дедић из СДА.

Нова скупштинска већина није усвојила извјештај о раду начелника општине /Срђана Ранкића/ за прошлу годину уз образложење да је опозван, чиме су грађани дали оцјену његовог рада.

Извјештаји о раду Општинске управе и локалних јавних установа усвојени су једногласно без дискусија одборника.

Након добијених одговора на неколико питања, усвојен је и извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске са сједиштем замјеника правобраниоца у Власеници.

Након спроведене конкурсне процедуре данас је за директора братуначког Дома здравља именована Љиљана Иванчић, а за директора ДОО „Малина“ Бојана Варагић.

Одборници су усвојили више техничких одлука које омогућавају законит рад Општинске управе.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Бањалуци састанак владајуће коалиције
Сљедећи текстОдржана 21. редовна сједница Скупштине општине Трново