Насловна Uncategorized Брисел забринут због упада полиције у српске институције на Космету

Брисел забринут због упада полиције у српске институције на Космету

117
0

ЕУ саопштила је да је веома забринута због овонедјељних операција специјалних јединица тзв. косовске полиције у канцеларијама општина Драгаш, Пећ, Исток и Клина, као и у просторијама невладине организације Центар за мир и толеранцију у Приштини и позвала привремене власти у Приштини да избјегавају једностране акције и да се питањем статуса општина баве кроз дијалог уз бриселско посредовање.

„Изненадно затварање ових канцеларија имаће негативне ефекте на свакодневни живот и услове живота заједница косовских Срба, јер ће ограничити њихов приступ основним социјалним услугама, с’ обзиром на очигледно одсуство алтернатива у овом тренутку“, саопштио је портпарол ЕУ, Петер Стано.

Он је навео да је предвиђено да се статус ових структура ријеши у оквиру дијалога уз посредовање ЕУ, у вези са успостављањем Заједнице општина са српском већином.

Policija ušla u zgrade PO opština Istok i Peć u Osojanu i Goraždevcu -  KoSSev

Такозвана косовска полиција у петак је упала у канцеларије привремених органа општине Пећ у Гораждевцу, општине Исток у мјесту Осојане и општине Клина у селу Видање и затворила те општине.

ИЗВОРсрна, фото илустрација KoSSev
Претходни текстШеранић: За посебан програм лијекова обољелим од малигних болести издвојено 76 милиона КМ
Сљедећи текстМУП КС: Није запримљен Мусин захтјев за одржавање протеста испред Суда БиХ