Насловна Најновије Бубић: Лукићева одбрана затражила одгађање рочишта

Бубић: Лукићева одбрана затражила одгађање рочишта

110
0

Горан Бубић, бранилац предсједника Републике Српске Милорада Додика, рекао је да је одбрана вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића затражила одгађање данашњег рочиша пред Судом БиХ, с обзиром да је Лукић у болници.

Бубић је за РТРС рекао да не постоје услови да данас почне главни претрес и да не види сврху рочишта, али да су спремни да иду у Суд ако то буде потребно. 

Он је истакао да се не може очекивати поштено суђење Додику и Лукићу, јер су захтјеви одбране одбачени, а да о њима није мериторно одлучивано.

Бубић је подсјетио да одбрана тврди да не постоји кривично дјело за које се Додик и Лукић терете јер Кристијан Шмит није високи представник с обзиром да његово именовање није потврђено у Савјету безбједности УН.

Подсјећамо, пред Судом БиХ за данас је заказано рочиште у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића због непоштивања одлука Кристијана Шмита.

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић одбацио је захтјев одбране предсједника Републике Српске за изузеће четири тужиоца у процесу против предсједника.

Бубић је на рочишту 20. децембра затражио изузеће тужилаца, јер не постоји непристрасан приступ предмету.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЂоковић против Попирина за треће коло Аустралијан опена
Сљедећи текстПоледица на путевима