Насловна Најновије Будимир: Медицински факултет значајан за интернационализацију универзитета

Будимир: Медицински факултет значајан за интернационализацију универзитета

257
0

Природне и техничке науке су значајне за интернационализацију оба јавна универзитета у Републици Српској, а факултети, попут Медицинског у Фочи, у том процесу имају значајну улогу, изјавио је данас министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир.

Будимир је након састанка са ректором Универзитета у Источном Сарајеву Миланом Кулићем и деканом Медицинског факултета Дејаном Бокоњићем истакао да ће овај факултет у Фочи и даље помагати Влада Републике Српске.

– Као ресорни министар поносан сам на овакву организациону јединицу која је дио система високог образовања у Републици Српској – рекао је Будимир.

Декан Медицинског факултета у Фочи Дејан Бокоњић задовољан је што је ресорни министар посјетио ову вискокошколску установу коју Влада Српске системски подржава.

– Трудимо се да годинама уназад као Универзитет то вратимо. Мислим да Медицински факултет у томе успијева, а Влада Српске нам је помогла у посљедњих неколико година са готово два милиона КМ улагања у опрему, зграду и неке друге ствари за које смо неизмјерно захвални – изјавио је Бокоњић новинарима након састанка.

Бокоњић је истакао да су на данашњем састанку договорени конкретни кораци који су веома битни за саму Фочу у смислу интернационалнизације.

– Медицински факултети су изразито значајни за интернационализацију, како Универзитета у Источном Сарајеву, тако и цјелокупне академске заједнице. Имамо овдје готово 300 страних студената из 20 земаља свијета који студирају у Фочи. По томе смо препознати и надам се да ћемо у том правцу наставити – рекао је Бокоњић. 

ИЗВОРСрна
Претходни текст„Пулс града“, 16. 08. 2023. године (Видео)
Сљедећи текстБудимир отворио други „Студентски конгрес биомедицинских наука“ у Фочи