Насловна Најновије Вечерас драстична промјена времена

Вечерас драстична промјена времена

282
0

Друга половина марта пролази у нестабилном времену са значајним температурним осцилацијама које се, судећи према тренутним прогнозним моделима, настављају и у данима пред нама.

Метеоролози са БХМетео.ба најављују да ће након мирнијег дана, стићи наоблачење уз хладан фронт који се приближава са запада.

„Данас током дана умјерено до претежно облачно вријеме и већином суво, ријетко на југозападу уз слабију кишу. Вјетар у постепеном јачању послијеподне, а небо је замућено услијед присуства честица сахарског пијеска и прашине у ваздуху“, кажу метеоролози.

Упозоравају да у вечерњим часовима стиже промјена времена и то наиласком јаког хладног фронта са запада. Хладни фронт би над Крајину могао стићи вечерас између 18 и 19 часова доносећи јак до олујни вјетар, јачу кишу и грмљавину. Затим ће се у наставку вечери релативно брзо премјештати ка истоку, захватајући тако све крајеве у ноћи на четвртак (28.03.).

„Посебан опрез вечерас за дијелове Крајине, западне и дјелимично централне крајеве, те Херцеговину, због јаких до олујних удара вјетра који понегдје могу достизати и орканску јачину од близу 100 км/х услијед конвективних процеса, што би проузроковало одређену штету на стамбеним објектима, ломљење дрвећа и слично. Поред вјетра у овим крајевима се очекује и највише падавина уз већином јачу кишу и пљускове са грмљавином, а понегдје може бити и грмљавинског невремена“.

Према њиховој прогнози, најмање падавина очекује се на сјевероистоку, истоку и  централним крајевима, гдје ће хладни фронт стићи иза 21 час, доносећи пролазну кишу и на ударе јак вјетар. Такођер, на врховима највиших планина пролазно је вечерас могућ снијег.

У ноћи на четвртак смиривање времена, па ће тако четвртак донијети мирније вријеме уз само локално могућу кишу и пљускове, те већином умјерено до претежно облачно и вјетровито вријеме.

Осим тога, метеоролози за четвртак прогнозирају јак, а локално и олујне ударе јужног и југозападног вјетра. Јачина вјетра већином 30 – 50 км/х, локално до 70 километара на час.

ИЗВОРБХМетео.ба
Претходни текстТијела мужа и жене пронађена у породичној кући
Сљедећи текстУ акцији давања крви учествује 41 припадник фочанске ПУ