Насловна Најновије Вечерас осми протест опозиције испред зграде РИК-а

Вечерас осми протест опозиције испред зграде РИК-а

128
0

Присталице коалиције „Србија против насиља“, окупиле су се вечерас испред зграде Републичке изборне комисије /РИК/ у центру Београда, гдје је саобраћај блокиран.

Њима су се придружили и студенти, који су данас протестовали испред Министарства државне управе и локалне самоуправе и тражили да им се омогући увид у бирачки списак, због чега је шест часова био блокиран саобраћај у улицама Кнеза Милоша, Немањиној и Бирчаниновој.

Представници коалиције „Србија против насиља“, истакли су да су испред РИК-а како би подржали колеге који осам дана штрајкују глађу и поновили своје захтјеве који се односе на понављање избора, преноси Тањуг.

Они су најавили да ће, уколико њихови захтјеви не буду испоштовани, протест одржати и сутра.

Након окупљања испред зграде РИК-а, учесници протеста кренули су у шетњу до Полицијске управе за град Београд.

Јучерашње протесте обиљежили су нереди, који су почели након што су демонстранти предвођени лидерима коалиције „Србија против насиља“, направили прстен око Скупштине града Београда и покушали да на силу уђу у зграду.

Демонстранти су поломили врата и више прозора на згради Скупштине Београда, бацали стаклене флаше, каменице и моткама разбијали врата.

Из МУП Србије је раније данас саопштено, да је током ноћи због нереда процесуирано 38 особа, а да је осам припадника полиције повријеђено.

ИЗВОРСрна, фото РТРС
Претходни текстСутра почетак кампање “Читајмо заједно“
Сљедећи текстДодик: Најмање десет њемачких компанија дошло у Српску због руског гаса