Насловна Најновије Вечерас састанак са Вучићем и одлука о датуму одржавања локалних избора

Вечерас састанак са Вучићем и одлука о датуму одржавања локалних избора

91
0

Лидер Социјалистичке партије Србије /СПС/ Ивица Дачић, потврдио је да је предсједник Србије Александар Вучић за вечерас сазвао састанак са лидерима странака владајуће коалиције, на којем ће бити донесена одлука о локалним изборима, који укључују и београдске, односно прецизирати датум њиховог одржавања.

Дачић је рекао да ће састанку, који ће бити одржан од 18.00 часова, присуствовати лидери странака парламентарне већине, односно владајућа коалиција.

„Присуствоваћемо председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма и ја, као и они са Вучићеве листе који су део стандардне коалиције“, навео је Дачић.

Уз подсјећање да ће београдски избори бити одржани у 17 општина, а локални у више од 40 општина у Војводини, као и у општинама у централној Србији, Дачић је рекао да ће на састанку највероватније бити разговарано и о томе да ли ће локални и београдски избори бити одржани одвојено, односно какве су законске могућности у том смислу.

„Вероватно ће тема састанка који је заказао Вучић бити и то да ли ће бити одвојени избори у Београду и други локални избори, шта закон говори о свим тим питањима. На крају крајева то не треба да буде ни сада одговорност само председника Вучића, шта је он рекао, него и свих странака које чине владајућу коалицију“, рекао је Дачић за Тањуг.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстПогинуо новинар Горан Маунага
Сљедећи текстДва предсједника посјетила Памбуковицу да би показала колико је српско село важно