Насловна Најновије Већина путева проходна, у котлинама има магле

Већина путева проходна, у котлинама има магле

146
0

Већина путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос је проходна, у вишим предјелима и у котлинама могућа је појава јутарње магле која смањује видљивост, а из Ауто-мото савеза Српске савјетују возачима да на дужа путовања крећу у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима.

Због минерских радова долази до повремене обуставе саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, од 07.00 до 15.00, у трајању од неколико минута.

На дионици магистралног пута на граници Република Српска-ФБиХ /Лапишница/-Љубогошта данас ће долазити до привремене обуставе саобраћаја због радова на каменолому „Хан Дервента“ у општини Пале од 12.00 до 14.00 часова, у трајању од 10 минута у једном интервалу.

На дионицама магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и Хан Пијесак два-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Рача-Вршани због возила која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

У току су радови на санацији пасареле на магистралном путу Шарговац-Бањалука један због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја, а измјена има и на ауто-путу Градишка-Бањалука због изградње бензинске станице на одмаралишту Лужани.

Због санације дионице магистралног пута Козарска Дубица-Приједор, Улица Краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија успорено, једном траком, а измјењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Ламовита-Ивањска.

Потпуно је обустављен саобраћај на дијелу регионалног пут Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због активног клизишта на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову саобраћај се одвија успорено, а у току је санација клизишта на дијелу магистралног пута Добро Поље-Миљевина.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, па се саобраћај одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње на дионици Подврсник-Љубиње у току су радови на реконструкцији пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, а измјена има и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

За вријеме трајања радова на реконструкцији дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен због бројних одрона и опасности од клизишта, а због активираних клизишта саобраћај се одвија једном траком на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ због радова на мосту Горица на ауто-путу А-1 за саобраћај је затворена лијева цијев тунела „1. март“ на дионици Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима – Бихаћ-Каменица, Ступ-Блажуј, Кисељак-Бусовача, Травник-Витез, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно, из смјера Ростова, као и на улазу у Хаџиће.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНаранџасто упозорење за данас и сутра због локалних пљускова
Сљедећи текстУ Источној Илиџи почиње манифестација “4. август – да се не заборави 2023“