Насловна Вијести Република Српска Вишеград: Трибина СНСД-а поводом најављеног референдума за опозив начелника

Вишеград: Трибина СНСД-а поводом најављеног референдума за опозив начелника

223
0

Предсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик поручио је вечерас на страначкој трибини у Вишеграду поводом најављеног референдума за опозив начелника, да је дошао да подржи начелника и да има намјеру да заједно наставе за добробит града.

„Увјерен сам да смо дали капитални допринос Вишеграду и желимо да идемо напријед. За ове двије године овај град је изгубио најмање 10 милиона КМ инвестиција које су планиране зато што нема ваљаних скупштинских одлука“, истакао је Додик.

Додик је рекао да ће доћи у наредних мјесец дана да виде на који начин ће се моћи даље радити за Вишеград, како да прошире град, улице, да буде боље освијетљен, да има више мјеста за релаксацију.

Он је рекао да ће већ у понедјељак директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић отпутовати у Београд, гдје ће потписати уговор да дође реномирано предузеће које ће направити бушотину за топлу воду у дубини од 350 метара.

„Ако то питање ријешимо можемо да ријешимо читаву топлификацију овог града. Морате имати иницијативе, повјерења, јер ми имамо планове за овдје“, нагласио је Додик.
Према његовим ријечима, идеја је да се организационо повежу Андрићград и Јахорина и да програми буду компатибилни с циљем да што више људи овдје дође.

„Заволио сам овај град и сједећи овдје размишљам о личним повезницама које имам са овим градом. Прво је то што смо један народ, историја овог града, а онда Кустурица који ме довео овдје. Кад смо били на мјесту гдје је сада Андрићград, он је имао идеју. Кренули смо, урадили и сад сам сигуран да то нисмо успјели овај град не би имао овај значај“, истакао је Додик.

Он је нагласио да је изградња Андрићграда мобилисала многе да остану, а многе и да дођу и Републици Српској подаре више од 300.000 туриста.

„Неке мале душе покушавају да затворе перспективе, скоро двије године не можемо да добијемо основне одлуке које су потребне. Они уживају у томе да буду против свега и ово је најспецифичија скупштина коју ја знам, која има толико појединаца који су изабрани само за то да гледају своје личне интересе“, рекао је Додик.

Он је поздравио присутне госте на трибини међу којима је и Немања Мајдов, за којег је рекао да је дошао да пружи подршку Вишеграду, јер зна да се овдје ради исправан посао.

Додик је истакао да Вишеград има и Далибора Илића, који ће бити један од најјачих играча на свијету, и зато му је драго да је у Вишеграду, јер је дијете, играч и човјек овог града.

Трибина СНСД-а поводом најављеног референдума за опозив начелника који је заказан за недјељу, 12. јуна, одржана је у препуној Спортској дворани у Вишеграду.

Међу присутнима су били потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић, порпарол СНСД-а Радован Ковачевић, члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац, српски режисер Емир Кустурица, начелница општине Дрвар Душица Рунић, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и шеф изборног штаба СНСД-а Вишеград Дарко Андрић.

Окупљени су бурним аплаузом дочекали страначко руководство.

ИЗВОРСрна
Претходни текст„Оком камере“ 08.06.2022.
Сљедећи текстKиша и пљускови са грмљавином