Насловна Најновије Више од 60 тимова из 20 земаља свијета на Свјетском првенству у...

Више од 60 тимова из 20 земаља свијета на Свјетском првенству у рафтингу у Бањалуци (ФОТО/ВИДЕО)

69
0
У Бањалуци је вечерас свечано отворено Свјетско првенство у рафтингу.
 
Отварању шампионата свијета присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и министар трговине и туризма у Влади Српске Денис Шулић.
 
– Радујем се сликама које ћемо послати, дивној атмосфери коју гледамо. Крупа на Врбасу, када је посматрам сада и сјетим се од прије 20 и више година, сасвим је друго мјесто – рекао је Додик.
 
Додик је напоменуо да је Бањалука миран град у којем нема насиља.
 
– То је позитивно за све који долазе овјде и радујем се њиховом доласку – навео је Додик.

Он је честитао свима који су на било који начин учествовали у организацији, а посебно директору овог првенства Александару Пастиру и подсјетио на почетке.

– Сви смо блиједо гледали у њега, нисмо разумјели шта прича. Када смо се упустили, онда смо успјели да завршимо стазе, да припремимо све. Сјећам се првог отварања – казао је Додик.

Директор овог првенства Александар Пастир рекао је да је учешће узело више од 60 тимова из 20 земаља свијета.

Он је истакао да је поносан што је Бањалука по трећи пут домаћин овако значајне манифестације и навео да ће такмичење бити прилика да цијели свијет види велики потенцијел за рафтинг којим Република Српска располаже.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић поручио је да је Српска сједиште свјетског рафтинг спорта, првенство које се на свјетском нивоу овдје организује трећи пут.

– Добродошли у Републику Српску, земљу поносних људи, нетакнуте природе и савршене гастрономске понуде. Изузетна ми је част да у име предсједника Републике Српске Милорада Додика отворим Свјетско првенство у рафтингу, које се трећи пут организује овдје, у Републици Српској – рекао је Шулић.

Свјетско првенство је отворено на Фудбалском стадиону у Крупи на Врбасу.

ИЗВОРРТРС
Претходни текст“Игокеа“ побиједила “Борац“
Сљедећи текст“Звијезда 09“ освајач Купа Републике Српске “Др Милан Јелић“